Sfaturi pentru sezonul rece! Cum evităm înghețul branșamentelor și apometrelor urmând câteva sfaturi simple

Sfaturi pentru sezonul rece! Cum evităm înghețul branșamentelor și apometrelor urmând câteva sfaturi simple. Pentru a evita înghețul branșamentelor și apometrelor, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni vine în sprijinul cetățenilor, la începutul sezonului rece, cu câteva sfaturi simple. Intrarea în sezonul rece va aduce cu siguranță o serie de probleme la instalațiile de apă, dacă nu sunt protejate corespunzător. Vă reamintim că instalația interioară (de după contor) aparține utilizatorului, acestuia revenindu-i și sarcina întreținerii acesteia.

Sfaturi pentru sezonul rece – Cum evităm înghețul branșamentelor și apometrelor urmând câteva sfaturi simple!

– Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.
– Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima data de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.
– Protejarea apometrelor se poate face prin învelirea acestora cu materiale termoizolante sau materiale textile. În cazul în care acesta îngheață nu trebuie utilizată apa fierbinte sau flacără deschisă pentru dezghețarea aparatului.
– Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile. Ori de câte ori este posibil, opriți alimentarea cu apă și goliți complet țevile de apă.

Protejarea apometrului este prevăzută ca obligație a utilizatorului în contractul de apă-canal încheiat cu Operatorul S.Ed.C. Mioveni. Astfel, utilizatorii au obligația “de a asigura protecția contorului prin măsuri proprii și eficiente contra înghețului…”. În cazul nerespectării acestei obligații, contorul se înlocuiește pe cheltuiala utilizatorului. Astfel de probleme pot fi evitate dacă apometrul este izolat cu materiale termoizolante. A

ATENȚIE: înghețarea contorului determină blocarea lui, ceea ce poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei.

În cazul în care vă confruntați cu probleme la instalațiile de apă cauzate de temperaturile scăzute, acestea trebuie anunțate imediat în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din următoarele numere de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.