Sfaturi de acum 100 de ani: „În timp de epidemie, vom sedea frumusel acasa, vom tinea in jurul nostru cea mai mare curatenie si nu vom intra nici in carciuma, nici la sezatoare si nici intr-alt loc, unde se aduna lume multa si de tot felul!”

Suntem la 100 de ani distanta de vremurile de atunci. Dincolo de posibile sau imposibile similitudini intre cele doua molime, COVID 19 si gripa spaniola, multe dintre sfaturile date pe atunci de medici sunt asemanatoare in privinta preventiei. Chiar daca acum medicina inseamna roboti, interventii minim invazive, laser si tratamente pentru boli care pe vremuri erau mortale, una dintre cele mai importante masuri de preventie a ramas valabila: statul acasa si evitarea aglomeratiilor.

„În contra acestei molime primejdioase”

La peste 10 ani de la epidemia de gripa spaniola, Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman – ASTRA, publica, in colectia Biblioteca Poporala a Asociatiunii, lucrarea „Ce trebuie sa stim despre boalele molipsitoare” (Editura Asociatiunii Astra, Sibiu, 1931) de dr. Iosif Stoichitia, inspector sanitar general.

Citește mai mult pe radiosimpu.ro.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI