Sevil Shhaideh în Argeş: prioritatea anului – Spitalul Județean, apa şi canalizarea – program de realizare 100% până în 2020

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost astăzi, 17 februarie, în Argeş, în prima vizită în teritoriu. Acesata s-a întâlnit cu reprezentanții CJ Argeș, conducerea ADR Sud Muntenia, consilierii județeni, parlamentarii argeșeni, primarii și reprezentanți ai societății civile din județul Argeș.

Sevil Shhaideh a anunţat, că anul acesta programul național de dezvoltare locală beneficiază de fonduri de 30 de miliarde de lei, dublu față de prima sesiune și se așteaptă să devină operațional din al doilea semestru. Primarii care au fost invitaţi speciali la discuţii, au la dispoziție 30 de zile să vină cu proiecte pentru infrastructură, mai ales pe canalizare și alimentare cu apă.

La cererea conducerii CJ, ministrul Dezvoltării a considerat ca prioritate pentru finanţare în acest an modernizarea și extinderea spitalului județean Argeș. În ce priveşte spitalul de la Mioveni, Shaidehh a afirmat că urmează să analizeze documentația de la consiliul local, având în vedere că este vorba despre un proiect al autorităților locale.

De asemenea, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, a anunțat că statul va finanța în Argeș şi extinderea rețelelor de apă şi canalizare și construirea de dispensare medicale și creșe. Obiectivul Guvernului și al autorităților județene este ca până în anul 2020 toate localitățile din Argeș să fie racordate la rețelele de apă și canalizare. În ceea ce priveşte Piteştiul, printre proiectele majore se numără construirea celei de-a doua centuri ocolitoare şi a unui nou pod peste râul Argeş, măsuri ce vor fi analizate de Guvern pentru a fi finanţate cu fonduri de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.