Serul anti-COVID Johnson & Johnson ar putea dispărea de pe piață. Compania a întrerupt producția

Serul anti-COVID Johnson & Johnson ar putea dispărea de pe piață. Compania a întrerupt producția. Compania producătoare a serului a închis la sfârșitul anului trecut, singura fabrică în care producea vaccinul împotriva SARS-CoV-2, fără să facă nici un fel de anunț oficial.

Unele surse dau ca temporară această oprire, urmând ca producția să fie reluată peste câteva luni. Fabrica din orașul olandez Leiden, a produs în schimb un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, pentru a proteja împotriva unui alt virus.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-și propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producție, îngrijorări legate de siguranță și o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promițător pentru inocularea populațiilor din zone greu accesibile.

”Pe noi nu ne afectează această situație. Din informațiile primite la acest moment, deținem suficiente doze care să acopere nevoia celor care doresc sa se vaccineze. Totodată, există doze suficiente pentru acoperirea adresabilității la nivel global”, anunță CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here