Sentinţă în dosarul lui Constantin Istratescu, şeful vânătorilor argeşeni: condamnat pentru braconaj. Joi, 23 mai, Judecătoria Piteşti a dat prima sentinţă în dosarul în care Constantin Istrătescu, preşedintele AJFPS Argeş a fost acuzat de braconaj. Atât el cât şi cei doi adjuncţi ai săi, inginerii Horia Tănase şi Sorin Bulimac, au primit pedepse cu suspendare şi interzicerea exercitării funcţiilor, precum şi obligaţia de a munci în folosul comunităţii.
Cei trei au fost judecaţi pentru braconaj cinegetic, în condiţiile în care ei erau obligaţi să supravegheze respectarea legalităţii partidelor de vânătoare de pe fondurile pe care le gestionează asociaţia.
Acuzaţia completă a fost de infracţiuni de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări, polițiștii au stabilit că în sezonul de vânătoare 2016/2017, cei trei ar fi eliberat autorizații de vânătoare la specia porc mistreț, care ar fi depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor fiind de 23.400 euro.
Constantin Istrătescu a achitat partea sa de prejudiciu, în valoare de 5.200 de euro şi a scăpat de sechestrul asigurator. Horia Tănase va trebui să plătească 11. 200 euro prejudiciu iar Sorin Bulimac 6.500 de euro.
Constantin Istrătescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor a primit o sentinţă de 1 an închisoare cu suspendare şi 2 ani termen de încercare. „…ヲ pe durata termenului de supraveghere, interzice acestui inculpat dreptul de a mai exercita funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de director în cadrul A.J.V.P.S. Argeş” se precizează în hotărârea Judecătoriei Piteşti.
Horia Tănase a primit 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendare şi tot 2 ani, termen de încercare. De asemenea i se interzice „dreptul de a exercita profesia de inginer silvic în cadrul A.J.V.P.S. Argeş, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, potrivit deciziei. Acesta are şi obligaţia de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul primăriei Piteşti sau a Primăriei Mărăcineni”.
Sorin Bulimac a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de 2 ani. La fel ca şi în cazul colegilor său, pe durata termenului de încercare i se interzice să exercite funcţie de inginer în cadrul AJVPS Argeş. Şi el va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Curtea de Argeş sau la Primăria Băiculeşti.
Sentinţa nu este definitivă.