Senatul a votat! Amenzi de 12 ori mai mari pentru cei care desenează graffiti pe pereții clădirilor, garduri sau alte obiecte din spații publice

Amenzi uriașe pentru persoanele care inscripționează cu graffiti pereții clădirilor, gardurile sau alte obiecte din spațiile publice. Sancțiunile pot ajunge până la 6000 de lei, de până la 12 ori mai mari decât în prezent, prevede un proiect legislativ care a trecut de votul Senatului. 

Cei care sunt prinși că desenează pe clădiri vor fi obligați să și șteargă inscripțiile. Aceasta este o sancțiune suplimentară, pentru că vor avea de achitat și o amendă uriașă, cuprinsă între 3000 si 6000 de lei.

Cei prinși în flagrant vor avea la dispoziție 15 zile pentru a aduce bunul deteriorat la starea inițială. În cazul unui refuz, desenele vor fi șterse de administrațiile locale cu mențiunea că, imediat după terminarea lucrărilor, vor da în judecată făptașul, pentru recuperarea prejudiciului.

Noile sancțiuni urmează să fie stabilite în baza unei propuneri legislative care a primit deja raport favorabil pentru adoptare în Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.