Senatul a respins propunerea de dezincriminare a deținerii de canabis!

Propunerea legislativă care prevedea dezincriminarea și sancționarea drept contravenție a faptei constând în deținerea de canabis în limita a trei grame pentru consum propriu a fost respinsă de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Comisia juridică a Senatului acordat în unanimitate raport negativ inițiativei, care urmărea înlocuirea sancțiunilor penale cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei.

Senatorul USR de Argeș Narcis Mircescu atrăgea atenția asupra nevoii unui plan de acțiune concret care să vizeze cauzele consumului ridicat de droguri. „Care e strategia puterii? Care sunt soluțiile PSD și PNL? Am văzut de curând: strategia este testarea în masă a elevilor în școli. Nu, domnilor! Nu aceasta este strategia. Strategia trebuie să înceapă cu combaterea traficanților și cu programe educaționale pentru tineri”.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc vorbea despre necesitatea prevenției și a educației tinerei generații, dar și despre înființarea unor centre-comunități terapeutice în scopul reinserției sociale a consumatorilor de droguri. „Să întărim organele statului care ar trebui să fie mai prezente pe stradă și să închidem acest cerc cu, într-adevăr, centre în care oamenii să poată fi tratați ca și cazuri medicale, nu ca infractori. Este, într-adevăr, în momentul de față, un proiect în elaborare care abordează această chestiune a traficului de droguri pe trei paliere: educație-prevenție, agenții de aplicare a legii și recuperare”.

Documentul, care a fost inițiat de mai mulți deputați neafiliați, membri ai REPER, merge acum la Camera Deputaților pentru votul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.