Senatul a decis: se face Referendum pentru familie. Votul este programat pentru 7 octombrie

0
71

Plenul Senatului a adoptat marţi, 11 septembrie, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Iniţiativa cetăţenească, pentru care era necesară susţinerea a cel puţin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori „pentru” şi 13 „contra”. Şapte senatori s-au abţinut.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de propunerea de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Pentru ca referendumul să fie valabil, este necesar a se îndeplini condiţia de cvorum: trebuie să se strângă șase milioane de oameni să meargă la vot! Teoretic, cei care vor să voteze împotriva definirii familiei ar putea miza pe efectul boicotului: nu se prezintă la urne și nu va fi cvorum.

Referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here