Senatul a aprobat compensarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale

Senatul a aprobat compensarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Senatul a aprobat ieri ordonanța de urgență prin care se compensează prețurile la energie electrică și gaze naturale pentru o perioadă de 5 luni. Pentru clienții casnici prețul energiei va fi de cel mult un leu pe kilowatt-oră, iar pentru gaze de 0,37 de lei. 

„Am stabilit cu toții că avem nevoie de o plafonare. Diferența dintre ceea ce se plafonează până la prețurile de referință se compensează și, practic, ajungem la acele valori pe care colegii noștri de la PSD le-au propus. Cu siguranță, toate persoanele juridice pot accesa această schemă de sprijin” a declarat senatorul PNL Toma Petcu, fost ministru al Energiei.

Consumatorii casnici vor beneficia și de o compensare a facturii la energie electrică de 29 de bani pe kilowatt-oră și de reducere a facturii de gaze naturale cu până la 33% pe lună. Și pentru IMM-uri s-a redus TVA de la 19 la 5% și s-a decis că acestea vor fi exceptate de la plata certificatelor verzi și a contribuției pentru cogenerare. Ordonanța ajunge acum în Camera Deputaților, care este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here