Senatorul Şerban Valeca salută susţinerea continuă a domeniului Cercetării şi Inovării de către actualul Guvern

Preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, a declarat că susţinerea domeniului „Cercetării şi Inovării” reprezintă o prioritate a guvernării PSD şi prin facilităţile fiscale acordate.

Astfel, după eliminarea impozitului pe profit din activitatea de cercetare, a urmat elaborarea normelor pentru scutirea impozitului şi pe salariile cercetătorilor, iar săptămâna trecută s-a reuşit promovarea „Ordonanţei de Urgenţa nr. 25/2018, publicată în M.O. nr. 291 din 30 martie 2018”. Această ordonanţă rezolvă o mare problema cu care se confruntau entităţile de cercetare din România în ceea ce priveşte cota de TVA.

În acest fel, Ordonanţa de Urgenţa nr. 25/2018 statuează faptul că operaţiunile efectuate în cadrul proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare nu se cuprind în sfera TVA dacă rezultatele cercetării nu sunt transferate altei persoane. Respectiva ordonanţă vine să completeze atât facilităţile fiscale acordate domeniului de Cercetare – Dezvoltare şi Inovare, cât şi cresterea plafonului maxim salarial pentru activitatea de cercetare.

“Problema aceasta a TVA-ului în cercetare era una foarte mare dând naştere multor interpretari – de aceea vreau să-i mulţumesc doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, dar şi domnului ministru de Finanţe Eugen Teodorovici pentru faptul că au înţeles importanţa acestei teme arătând totodată că sunt conştienţi de rolul pe care domeniul Cercetării-Dezvoltării şi Inovarii îl are în dezvoltarea societăţii românesti” – a spus senatorul Şerban Valeca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.