Senatorul Şerban Valeca a participat la întâlnirea ministrului Nicolae Hurduc cu jurnaliștii străini

583 views

În contextul preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, s-a întâlnit cu o parte dintre jurnaliștii străini prezenți la București. La întrevederea care s-a desfășurat la Universitatea „Politehnica” din București, alături de ministrul Hurduc, rectorul Mihnea Costoiu și directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Nicolae Zamfir, a fost prezent și prof. univ. dr. ing. Șerban Valeca, președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetare Nucleară (ICN) Pitești.

Temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat dezvoltarea sectorului cercetării românești, astfel încât rezultatele obținute prin proiectele desfășurate la nivelul țării noastre să poată avea un impact major asupra domeniului inovativ din întreaga Europă și nu numai.

Aprovizionarea cu energie durabilă, accesibilă și sigură reprezintă o provocare majoră resimțită la nivel mondial, iar sistemele energetice nucleare de Generație IV și stimularea activității de cercetare reprezintă un răspuns solid la noile cereri venite odată cu evoluția societății. În acest context, România împărtășește viziunea Uniunii Europene în selectarea reactorului rapid răcit cu plumb ca fiind una dintre cele mai promițătoare tehnologii nucleare de generație IV și își pune amprenta asupra acesteia prin implementarea proiectului ALFRED.

Comments

comments