Senatorii au votat: Șoferii fără permis, beți sau drogați care provoacă accidente mortale merg la închisoare

Inițiativa este a fostului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, în prezent senator PSD, și care a trecut luni, 6 februarie, de Senat.

Robert Cazanciuc spune că inițiativa legislativă vine în memoria persoanelor ucise în accidente rutiere de „șoferi inconștienți”, amintind de moartea unei fetițe de doar 4 ani, chiar în fața casei în care locuia.

Fetița a fost lovită de o mașină condusă de o tânără care nu avea carnet de conducere. În memoria acestei fetițe inițiativa este numită Legea Anastasia.

România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere.

„Legea Anastasia a trecut de Senat, cu vot unanim!

Am inițiat această lege ca răspuns al Parlamentului la revolta publică, la revolta oamenilor îndurerați atunci când văd că le mor semenii, iar vinovații se urcă din nou la volan liberi să producă noi accidente rutiere.

Îmi doresc ca și deputații să dezbată și să adopte cu celeritate această modificare a Codului Penal, în condițiile în care, de când am reinițiat acest proiect legislativ, crimele continuă să fie produse pe drumuri de oameni inconștienți care se urcă la volan beți sau drogați ori fără permis.

Modificarea legislativă va trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru că, atunci când vedem că cineva se urcă beat sau drogat la volan, ar trebui să-l tragem de mânecă. Sigur, este nevoie și de modificarea Codului Rutier, astfel încât cine comite o crimă conducând beat sau drogat ori fără permis auto să nu mai aibă niciodată dreptul de a conduce pe drumurile publice niciun vehicul.

Mulțumesc lui Daniel Fenechiu și tuturor colegilor care au semnat sau votat această inițiativă! – a scris senatorul Robert Cazanciu pe pagina sa de Facebook.

 Foto Facebook Robert Cazanciu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.