Senator PSD: Salariile angajaților din Finanțe nu vor scădea. Vor fi limitate doar sporurile, pentru că acum în multe domenii s-a exagerat

0
1052

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a postat în urmă cu câteva minute, pe pagina sa de Facebook, precizări despre greva declanşată luni, 15 mai, de către angajaţii din Finanţe:

Liviu Marian Pop: “Salariile angajaților din Finanțe nu vor scădea. Vor fi limitate doar sporurile, pentru că acum în multe domenii s-a exagerat nepermis de mult cu acordarea de sporuri și bonusuri, pe lângă salariul de bază.

Se vor putea acorda sporuri și bonusuri în limita a 30% din cheltuielile de personal ale unei instituții. Este o limită rezonabilă pentru orice instituție. Este anormal ce se întâmplă acum, când în unele cazuri, sporurile și bonusurile sunt mai mari decât salariul de bază.

Statul nu va plăti în plus cei 35.000 de consultanți fiscali. Până la finalul lui 2018, vor dispărea toate ghișeele din România. Toți cei care sunt acum la ghișee vor avea opțiunea să devină consultanți fiscali. Nu e vorba doar de angajații din finanțe, ci de toate ghișeele din România, de la înmatriculări, de la pașapoarte, de la primării și de la multe alte instituții locale, județene sau naționale unde sunt ghișee în prezent. Costul pentru consultanții fiscali de familie va fi mai mic decât cel plătit în prezent pentru toate ghișeele din România.

Salariu unui consultant fiscal de familie va începe de la două salarii minime pe economie, dacă va avea în grijă 200 de familii. Nivelul de 10.000 lei (la care s-a referit la un moment dat ministrul Finanțelor) se va atinge doar dacă acel consultant fiscal de familie va face multe plăți către stat sau către furnizorii de utilități în numele familiilor pe care le gestionează”, a scris Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here