Senator Ovidiu Puiu: ”PNRR-ul a primit o nouă bilă neagră de la Bruxelles!”

Senatorul PSD Ovidiu Puiu declară că PNRR-ul a primit o nouă bilă neagră de la Bruxelles:Coaliția de guvernare a prezentat Comisiei Europene o nouă variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a primit, așa cum am anticipat, o nouă bilă neagră.

Înainte de toate, PNRR-ul actual nu a fost conceput după logica de intervenție a Mecanismului European de Redresare și Reziliență și nu propune măsuri concrete de redresare post-Covid, așa cum era de așteptat. De exemplu, finanțările pentru zona economică lipsesc aproape cu desăvârșire! În al doilea rând, PNRR-ul României seamănă mai degrabă cu un ”shopping list” decât cu un plan real de investiții și finanțare; din varianta propusă spre analiză, lipsesc țintele, obiectivele de parcurs sau dovezile că proiectele propuse au un anume grad de maturitate. Nu în ultimul rând, PNRR-ul nu este suficient de transparent cu privire la alocările pentru autoritățile locale și societatea civilă și nu are în jurul său un minim consens al părților interesate.

Coaliția de guvernare a refuzat și refuză în continuare să aducă PNRR-ul în dezbaterea parlamentară și să mobilizeze expertiza specialiștilor din toate partidele. Reamintim, dacă mai era nevoie, că PNRR-ul este planul României și că el are o miză de interes național! Reamintim totodată că orice întârziere în atragerea acestor bani se va resimți în nivelul de trai și în calitatea vieții fiecărui român! Iar timpul ne arată tot mai clar că nu mai are răbdare cu noi!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here