Senator Ovidiu Puiu: „La început de an școlar, le doresc elevilor, profesorilor și părinților să urce împreună pe culmile reușitei!”

Senator Ovidiu Puiu: “Am participat astăzi cu emoție la deschiderea anului școlar 2023-2024 la o serie de unități de învățământ preuniversitar din municipiul Pitești. Am trăit emoția unui nou început pentru cei care mâine vor avea destinul țării în propriile mâini. Mi-am dat seama o dată în plus că școala și doar școala dă sens și continuitate valorilor noastre comune și trasează direcția spre care ne îndreptăm.

Anul școlar începe sub semnul noilor Legi ale Educației, care-și propun să promoveze mai bine calitatea, echitatea, relevanța, incluziunea, egalitatea de șanse. Mai avem mult de lucru, sunt conștient de asta, atât din perspectiva reglementării, cât și din cea a punerii în practică. Asigurarea dreptului fundamental la învățătură ne obligă pe toți să nu lăsăm niciun copil în urmă și să lucrăm împreună pentru binele generației de mâine. Fiecare copil al acestei țări trebuie să aibă acces la educație de calitate, la profesori dedicați si la resurse de învățare adecvate. O comunitate, o țară, o națiune se clădesc pe respectul față de școală, de dascăli, de muncă.

Îmi doresc să plecăm cu toții la drum în noul an școlar mai optimiști, mai uniți, mai îngăduitori unii cu alții! Și să nu uităm: ”Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara!” (Spiru Haret). Mult succes în noul an școlar!”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.