Conform celui mai recent comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), peste 50% din decesele înregistrate în România în luna februarie 2021 au fost cauzate de boli cardiovasculare. Mai exact, din cele 23.720 decese înregistrate în luna februarie, 13.000 persoane (54,8%) au decedat din cauza bolilor aparatului circular, 3.850 persoane (16,3%) au decedat din cauza bolilor aparatului respirator și 3392 de persoane (14,3%) din cauza tumorilor. Reținem din comunicat și faptul că numărul persoanelor decedate în luna februarie a fost dublu față de cel al nou născuților și avem astfel imaginea clară a dezastrului social și demografic în care România se regăsește astăzi” – declară Ovidiu Puiu.

Conform senatorului PSD, în timp ce în România se moare cu zile – a se vedea și cazul recent de la Spitalul Victor Babeș – guvernanții fac jocuri politice, jocuri de imagine: „Criza sanitară ia proporții pe fondul Covid, și nu doar din cauza gravității bolii în sine, cât și prin efectele secundare pe care generează. Înțelegem din comunicatul INS că în România mor lunar circa 13000 de persoane din cauza bolilor aparatului cardiovascular și deducem că cel puțin tot atâtea persoane au nevoi curente de asistență medicală, poate chiar de ATI. Cazul Spitalului ”Foișor” este și el revelator și am văzut cu toții umilința la care au fost supuși pacienții ortopedici evacuați pe targă, în cârje sau cărucioare. A fi suferind astăzi în România pare un adevărat blestem, cu atât mai mult în cazurile în care pe diagnostic nu apare SarsCov2!

În timp ce în România se moare cu zile – a se vedea și cazul recent de la Spitalul Victor Babeș – guvernanții fac jocuri politice, jocuri de imagine, jocuri de-a cu sau fără mască ș.a.m.d. Faptul că în țară numărul persoanelor decedate este dublu față de cel al nou născuților nu pare să preocupe pe nimeni. Captivă în Covid, România dispare puțin câte puțin!”.

Comments

comments