Senator Dănuţ Bica: “PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale”. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost anulate! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale senatorilor și deputaților, adoptată săptămâna trecută de Parlament.

Conform declaraţiei senatorului Dănuţ Bica, angajamentul PNL a fost îndeplinit prin votul din plenul Parlamentului și prin promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis.

Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă a noastră de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută. PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat, intenționat, de actuala conducere a PSD. Continuăm cu îndreptarea legilor strâmbe adoptate ani la rândul de PSD, pentru acordarea de privilegii și beneficii preferențiale. Ministerul Muncii a anunțat că specialiștii instituției caută o soluție pentru a aplica principiul contributivității la calcularea tuturor pensiilor” – declară senatorul liberal.

Comments

comments