Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală şi a emis rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, agent de poliție, la data comiterii faptei șef al unui post de poliție din cadrul I.P.J. Argeș, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Totodată, a încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu doi inculpați, prin care, unul dintre ei a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență, iar cel de-al doilea a fost condamnat la aceeași pedeapsă, dar pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, în ianuarie 2017 inculpatul agent de poliţie, având la data comiterii infracțiunilor funcția de șef al unui post de poliție din cadrul IPJ Argeș, aflându-se în echipajul de serviciu, i-a solicitat uneia dintre persoanele condamnate prin acord de recunoaștere, suma de 200 lei (fiindu-i remisă suma de 50 de euro), promiţându-i acestuia că își va folosi influența pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale, în cuantum de 536 lei.

De asemenea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un autovehicul care transporta material lemnos, pentru verificarea documentelor, iar conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care inculpatul a primit-o, ulterior remiţând acestuia doar documentele solicitate.
    În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.
Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA .

Comments

comments