Șeful Pfizer: ”Valul 5 de Covid ar putea fi ultimul cu restricții”

Coronavirusul va circula mulți ani de acum înainte, dar actualul val 5 al pandemiei va fi ultimul care necesită restricții, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer.  Bourla spune că rapelurile vor rămâne necesare, dar pilula anti-COVID „schimbă totul”, scrieTimes of Israel.

Șeful Pfizer a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este că actualul coronavirus va circula mulți ani de acum înainte, el crede că valul 5 de infecții va fi ultimul care necesită restricții. „Este important ca oamenii să primească regimul de trei doze ale vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului și, probabil, vor avea nevoie de rapel anual, deși persoanele imunodeprimate ar putea avea nevoie de acestea la fiecare patru luni. Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea sa la copii este foarte, foarte, foarte bună”, a precizat CEO-ul Pfizer.

Bourla a mai afirmat că pastila anti-COVID a companiei, Paxlovid, „schimbă totul”, ca o nouă modalitate de a lupta împotriva bolilor grave. Pfizer a anunțat în decembrie că pilula sa Paxlovid a redus cu aproape 90 la sută numărul de spitalizări și decesele persoanelor vulnerabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here