Șefa DSP Argeș, despre vaccinarea refugiaților din Ucraina

De la începerea conflictului din Ucraina, 1.897 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

În Argeș, din datele oficiale, sunt cazați 20 de refugiați din Ucraina. Neoficial, deoarece nu toți sunt declarați autorităților de către persoanele care i-au cazat, numărul acestora este mai mare. Județul nostru este unul de tranzit, astfel că cei mai mulți refugiați intră și ies din Argeș.

Deși pandemia este pe final, sperăm, și urmează măsuri de relaxare, campania de vaccinare continuă în România, și bineînțeles de aceste servicii medicale beneficiază și refugiații din Ucraina. ”Până acum nu avem nicio solicitare de vaccinare anti-COVID a persoanelor din Ucraina cazate în județul Argeș. Un singur refugiat s-a vaccinat în Argeș, însă se afla în tranzit. Atunci când vor fi persoane în spațiile autorizate de cazare vom merge să le asigurăm vaccinarea, bineînțeles, dacă doresc, nu este obligatoriu, dar și vaccinuri pentru copii”, declară Sorina Honțaru, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here