Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat ședința Comitetului de Bazin Argeș –Vedea, care a avut loc în municipiul Giurgiu. Ședința, condusă de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin, a avut ca temă sărbătorirea Zilei Dunării, eveniment ce este marcat la nivelul tuturor statelor din bazinul hidrografic al Dunării, la data de 29 iunie. Astfel, subiectele dezbătute au fost în strânsă legătură cu activitatea de gestionare a apelor fluviului. Au fost prezentate două proiecte importante privind fluviul Dunărea: Proiectul de cercetare al Universității București în care A.B.A Argeș – Vedea este partener „・Înțelegerea interacțiunilor trans-habitate în cadrul infrastructurii albastre-verzi lotice-ripariene în vederea optimizării managementului biodiversității, serviciilor ecosistemice și a modului de utilizare a terenului – CROSSLINK” și proiectul “DAIAD – Valorizarea măsurilor nonstructurale pentru managementul apelor: evaluare și demonstrație” ・dezvoltat de Busines Development Group, cu sprijinul ABAAV.

Cu ocazia ședinței Comitetului de Bazin a fost lansată și sesiunea de comunicări “Apă pentru viitor, viitorul pentru APE,, destinată studenților care se pregătesc la facultățile cu profil de protecția mediului sau conexe. Patru studenți ai Universității din Pitești, însoțiți de profesorul Cristian Popescu, au prezentat lucrările realizate sub coordonarea cadrelor didactice universitare: “Aspretele – „pestisorul de aur din  Făgăraş” – cea mai periclitată specie din Bazinul Dunării”, „Impactul pesticidelor asupra ecosistemelor acvatice” „Protecţia juridică – mijloc pentru utilizarea durabilă a Fluviului Dunărea”, „Specii de păsări rare, vulnerabile şi periclitate în bazinul mijlociu al râului Argeş”. Inițiativa aparține Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, obiectivul fiind încurajarea tinerilor pentru a se pregăti în acest domeniul, dar și formarea viitorilor specialiști în gospodărirea apelor.
Ședința a fost urmată de o plimbare pe fluviul Dunărea cu nava Sarmisegetusa. În acest timp pe esplanada Dunării, 60 de copiii de gradiniță și școală primară, au sărbătorit Ziua Dunării prin desene pe asfat, concursuri și jocuri pregătite de personalul SGA Giurgiu. Copiii au fost premiați și plimbați cu nava pe Dunăre.

Ședința Comitetului de Bazin Argeș – Vedea, condusă de prefectul de Argeş, Emilian Dragnea

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat ședința Comitetului de Bazin Argeș –V天edea, care a avut loc în municipiul Giurgiu. Ședința, condusă de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin, a avut ca temă sărbătorirea Zilei Dunării, eveniment ce este marcat la nivelul tuturor statelor din bazinul hidrografic al Dunării, la data de 29 iunie. Astfel, subiectele dezbătute au fost în strânsă legătură cu activitatea de gestionare a apelor fluviului. Au fost prezentate două proiecte importante privind fluviul Dunărea: Proiectul de cercetare al Universității București în care A.B.A Argeș – Vedea este partener „Înțelegerea interacțiunilor trans-habitate în cadrul infrastructurii albastre-verzi lotice-ripariene în vederea optimizării managementului biodiversității, serviciilor ecosistemice și a modului de utilizare a terenului – CROSSLINK” și proiectul “DAIAD – Valorizarea măsurilor nonstructurale pentru managementul apelor: evaluare și demonstrație” dezvoltat de Busines Development Group, cu sprijinul ABAAV.

Cu ocazia ședinței Comitetului de Bazin a fost lansată și sesiunea de comunicări “Apă pentru viitor, viitorul pentru APE,, destinată studenților care se pregătesc la facultățile cu profil de protecția mediului sau conexe. Patru studenți ai Universității din Pitești, însoțiți de profesorul Cristian Popescu, au prezentat lucrările realizate sub coordonarea cadrelor didactice universitare: “Aspretele – „pestisorul de aur din  Făgăraş” – cea mai periclitată specie din Bazinul Dunării”,  „Impactul pesticidelor asupra ecosistemelor acvatice” „Protecţia juridică – mijloc pentru utilizarea durabilă a Fluviului Dunărea”,  „specii de păsări rare, vulnerabile şi periclitate în bazinul mijlociu al râului Argeş” Inițiativa aparține Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, obiectivul fiind încurajarea tinerilor pentru a se pregăti în acest domeniul, dar și formarea viitorilor specialiști în gospodărirea apelor.

Ședința a fost urmată de o plimbare pe fluviul Dunărea cu nava Sarmisegetusa. În acest timp pe esplanada Dunării, 60 de copiii de gradiniță și școală primară, au sărbătorit Ziua Dunării prin desene pe asfat, concursuri și jocuri pregătite de personalul SGA Giurgiu. Copiii au fost premiați și plimbați cu nava pe Dunăre.

Comments

comments