Secția de procurori a CSM, aviz negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

458 views

Secţia pentru procurori a CSM l-as audiat luni pe procurorul general Augustin Lazăr pentru a emite un aviz, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a acestuia.

Secția de procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocare. Scorul a fost de 5 la 1, toți membri votând negativ, mai puțin ministrul Justiției, Tudorel Toader. Avizul CSM este consultativ.

Acest aviz urmează să fie motivat până pe 21 noiembrie, de unde va ajunge la Administrația Prezidențială, unde urmează ca președintele Klaus Iohannis va trebui să ia o decizie.

Procurorul general Augustin Lazăr a spus, luni, la dezbaterea CSM privind revocarea sa din funcţie, că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

„Nu e un raport de evaluare, e un eseu. Ce m-a impresionat a fost capacitatea de insinuare. Acest document pe care îl consider un eseu critic la adresa procurorului general. A fost completat oral, că daca rămânea scris era altfel. M-a impresionat capacitatea de insinuare. Lasă să se înţeleagă că avem de-a face cu o conspiraţie instituţională. Insinueaza cu referire la contestaţie, că a fost pusa tocmai la Alba. Nu a văzut ca domiciliul e acolo, dar suntem în domeniul eseului. (…) Asistam la un eseu, care nu e juridic e un colaj de detractări, un colaj de 63 de pagini, care au fost vehiculate public, detractări publice care au un numitor comun: instrumentarea dosarului 10 august. Ministrul şi-a arogat abuziv atributul de instanţa disciplinara, dar care operează abuziv şi în faţa căreia nu te poti apăra”, a spus Augustin Lazăr.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI