Sebastian Pârlac, noul rector al Universităţii Piteşti, câştigă aproape cât preşedintele ţării. În 2014, Pârlac a încasat peste 63 de milioane lei vechi pe lună, cu 4 milioane mai puţin decât şeful statului

După demisia intempestivă a lui Ionel Didea de la cârma Universităţii din Piteşti, ca urmare a scandalului cu sindicatul ce era pe cale să izbucnească, pentru a nu periclita sesiunea de admitere, Senatul a trebuit să găsească cât se poate de repede un înlocuitor.

 

Prin votul membrilor acestuia, a fost ales rector interimar profesorul universitar dr. Sebastian Pârlac, până acum prorector al UPIT pe probleme privind calitatea învăţământului.
Ascensiunea în prima funcţie din Universitate a atras atenţia asupra sa cu mult mai mult decât atunci când a fost doar prorector. Spre  exemplu, a devenit foarte accesată declaraţia sa de avere, din care rezultă că noul rector Pârlac a câştigat, în ultimii doi ani, aproape cât preşedintele României, veniturile sale din UPIT situându-se în prezent la peste 63 de milioane de lei vechi pe lună!

Astfel potrivit propriilor sale declaraţii, în 2013, Sebastian Pârlac a câştigat nu mai puţin de 64.129 lei de la Universitatea din Piteşti, adică peste 641 de milioane de lei vechi, de unde rezultă o medie de aproape 54 de milioane de lei vechi pe lună. Dintr-un al doilea job, cel de consultant pentru o firmă de transport, SC TOPI Import Export SRL Piteşti, el a mai adunat încă 2.400 de lei, adică 24 de milioane de lei vechi.

În 2014, Pârlac a încasat de la Universitate 75.796 lei, adică aproape 758 milioane de lei vechi, în medie peste 63 de milioane pe lună. Plus alte 24 de milioane pe an din consultanţă pentru aceeaşi firmă de transport.
Spre comparaţie, preşedintele ţării câştigă aproximativ 67 de milioane pe lună!

La veniturile lui Sebastian Pârlac s-au mai adăugat şi cele ale soţiei, Mariana Pârlac, cadru didactic la Şcoala nr. 1 Piteşti care, în 2013 a câştigat ca profesor 281 de milioane, iar în 2014 – 344 milioane de lei vechi. 
Tot conform declaraţiei de avere, familia Pârlac mai deţine un teren de 6.000 de metri pătraţi în Vâlcele, o moştenire de familie de 30.000 de metri pătraţi în Ungheni, un apartament în Piteşti şi două autoturisme, un Renault Symbol şi o Skoda. Nu are însă niciun cont în bancă, dat niciun credit la bancă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here