Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni. În perioada 25 septembrie – 8 octombrie, vremea se va afla într-un proces de răcire, iar valorile termice se vor apropia din ce în ce mai mult de normalul perioadei.

In Banat, dupa o usoara incalzire in primele doua zile ale intervalului, pana la valori maxime in jurul a 23 de grade, normale pentru aceasta perioada, temperatura aerului va fi in scadere pana spre sfarsitul primei saptamani, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 18 — 19 grade. În cea de-a doua saptamana va exista o usoara crestere a temperaturilor diurne, dar in medie acestea se vor situa in jurul a 21 de grade. În primele nopti ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioada, vor fi, in medie, de 11 — 12 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani temperaturile nocturne vor fi in scadere, pana la valori medii de 7 — 8 grade. in a doua jumatate a intervalului va exista o crestere a temperaturilor minime, iar media regionala a acestora va fi de 10 — 11 grade. Trecator va ploua slab si izolat in zilele de 25 si 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere in intervalul 3 — 7 octombrie.

In Crisana, in primele trei zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi normale pentru aceasta perioada, maximele fiind, in medie, de 22 — 23 de grade. Pana spre sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca media maximelor se va situa in jurul valorii de 18 grade. in a doua jumatate a intervalului, temperaturile diurne vor fi in crestere usoara, astfel ca media regionala a maximelor va fi de 20 — 21 de grade. Minimele nocturne, in prima jumatate a intervalului, vor fi in scadere de la valori medii de 10 — 11 grade, la medii de 6 — 7 grade. in cea de-a doua saptamana, temperaturile din cursul noptilor vor fi in crestere usoara pana la valori, in medie, de 8 — 10 grade, normale pentru aceasta perioada. in prima zi a intervalului vor fi conditii ca izolat sa ploua slab, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie ridicata in intervalul 3 — 8 octombrie.

In Transilvania, in primele doua zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decada a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21 — 22 de grade si ale minimelor de 8 — 9 grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va raci si, astfel, media valorilor diurne va fi de 15 — 16 grade, iar a celor nocturne de 2 — 3 grade. in cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 18 — 19 grade si ale minimelor de 7 — 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 3 — 8 octombrie.

In zona Maramuresului, in primele doua zile ale intervalului, media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8 — 9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Ulterior, pana la sfarsitul lunii septembrie vremea se va raci treptat, media valorilor diurne se va situa in jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4 — 5 grade. in prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in crestere usoara pana la medii ale maximelor de 18 — 19 grade si ale minimelor, de 8 — 9 grade. incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor.

In Moldova, in primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale si se vor situa in medie in jurul a 22 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 14 — 15 grade si vor caracteriza, in perioada 29 septembrie — 2 octombrie, o vreme racoroasa spre rece. Temperaturile vor creste usor spre o medie de 18 — 19 grade, apropiata de cea regional specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10 — 12 grade, pana la 4 — 5 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie de 8 grade, normala perioadei. incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse.

In Dobrogea, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele doua zile si vor fi, in medie, de 22 — 23 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor scadea pana la medii de 16 grade si vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa. Dupa aceasta data, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 13 — 15 grade, pana la 8 — 9 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie normala de 12 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse va fi mai ridicata in jurul datei de 28 septembrie si in perioada 2 — 8 octombrie.

In Muntenia, in primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale si se vor situa, in medie, in jurul a 23 — 24 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 16 — 18 grade si vor caracteriza, in perioada 28 septembrie — 2 octombrie, o vreme racoroasa. Apoi, temperaturile vor creste usor spre o medie de 21 — 22 grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10 — 12 grade, pana la 6 grade, spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie de 10 grade, normala pentru perioada respectiva. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie si dupa data de 2 octombrie.

In Oltenia, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele trei zile si se vor situa, in medie, in jurul a 21 — 22 de grade, dar incepand din data de 28 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 17 — 18 grade si vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa. Ulterior, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10 — 12 grade, pana la 6 — 7 grade, spre finalul primei saptamani, dupa care vor creste pana la o medie normala de 10 grade. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie si dupa data de 2 octombrie.

La munte, in primele doua zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 — 13 grade si ale minimelor de 4 — 5 grade. Pana la sfarsitul lunii septembrie, vremea se va raci treptat, iar media valorilor diurne va fi de 8 — 9 grade, in timp ce temperaturile nocturne se vor incadra intre—1 si un grad Celsius. in prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca mediile valorilor diurne vor fi de 11 — 12 grade si ale celor nocturne, de 4 — 5 grade. in zilele de 25, 26 si 27 septembrie, pe arii restranse, vor fi precipitatii slabe. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 3 octombrie.

Comments

comments