Se recrutează 10.000 de voluntari în Armată. Ce salarii vor primi

Ministerul Apărării Naţionale începe o nouă misiune: să recruteze în următorii trei ani 10.000 de voluntari. Unii vor fi chemaţi să se instruiască și să activeze ca rezervişti voluntari pe bază de contract. Alţii, dacă noua lege va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului.

În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.

Peste 400 de români, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”, spune ministrul Apărării Naționale, potrivit stirileprotv.ro

Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here