Se prelungește termenul de depunere a dosarelor pentru contractarea unor împrumuturi pentru unitățile administrativ-teritoriale

Guvernul a aprobat marţi o Ordonanță prin care se prorogă, de la 31 iulie 2015 la 1 octombrie 2015, termenul de depunere a dosarelor pentru contractarea de către unitățile teritorial-administrative a unor împrumuturi din venituri din privatizare.

Este vorba despre împrumuturi în limita sumei de 400 milioane de lei solicitate în temeiul OUG nr. 2/2015 pentru finanțarea corecțiilor financiare aplicate proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și/sau pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din programele naționale.

Aceste împrumuturi se acordă în condiții foarte avantajoase, ceea ce a făcut ca autoritățile de management ale programelor operaționale să primească un număr foarte mare de solicitări pentru eliberarea documentelor justificative necesare unităților administrativ-teritoriale.

Prelungirea timpului necesar pentru întocmirea și depunerea documentațiilor la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și pentru înaintarea acestora la Comisia de autorizare a împrumuturilor locale a impus prorogarea termenului de depunere a dosarelor. Pe cale de consecință, actul normativ modifică și termenul de analiză a solicitărilor de către Comisia de autorizare a împrumuturilor locale, de la 15 august 2015 la 15 octombrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.