Se pregătește campania de vaccinare cu prioritate a angajaţilor din educaţie. Nu este nevoie de programarea în platformă

Se pregătește campania de vaccinare cu prioritate a angajaţilor din educaţie. Nu este nevoie de programarea în platformă. Autorităţile urmează să stabilească luni modul în care se va face vaccinarea cu prioritate a angajaţilor din educaţie, iar acţiunea ar putea începe chiar săptămâna aceasta.

Pentru programare, fiecare inspectorat şcolar judeţean şi fiecare universitate trebuie să furnizeze cât mai repede către Direcţiile de Sănătate Publică listele nominale cu personalul care doreşte să se vaccineze în centrele dedicate, a explicat coordonatorul campaniei naţionale, Valeriu Gheorghiţă: „Nu mai avem nevoie de o programare în platforma de programare, tocmai pentru a nu aştepta la eliberarea unui loc. Datele sunt centralizate de fiecare unitate de învăţământ şi remise către inspectoratele şcolare. În colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică se stabilesc locaţiile unde se va derula activitatea de vaccinare. În principiu, în fiecare judeţ sunt circa două locaţii care au fost identificate, în mare parte sunt la nivelul localităţilor din Casa Corpului Didactic. De asemenea, în judeţele în care sunt universităţi în spaţiile aferente universităţilor, acolo unde, sigur, permite efectuarea acestor activităţi.„.

Peste 40.000 de angajaţii din învăţământ s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, iar jumătate dintre aceştia au făcut şi rapelul.

În acest moment, în Platforma Naţională de Vaccinare sunt înscrişi aproape 130.000 de lucrători din sistemul de educaţie, precizează ministerul de resort.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional s-au vaccinat aproape 28.000 de persoane.

În acelaşi timp, ieri s-au înregistrat alte 2.419 cazuri noi de coronavirus şi 59 de decese.

Numărul pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă se menţine sub 1.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.