Se modifică regulile de admitere la facultate

Potrivit noului regulament, care este pregătit pentru aprobare, au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studiile universitare de licență doar absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă. Pot participa și cetățeni români și cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu diplome de bacalaureat obținute în statele menționate, recunoscute de instituțiile de învățământ superior, potrivit romaniatv.net.

Absolvenții studiilor efectuate în străinătate pot participa la admiterea în ciclul de studii universitare de licență, în baza diplomei de bacalaureat recunoscute. Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii și de instituțiile de învățământ care le oferă. Un candidat declarat admis poate beneficia de finanțare de la bugetul de stat pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii universitare optează pentru programul de studii care va fi finanțat de la bugetul de stat, prin depunerea diplomei/atestatului/adeverinței de bacalaureat sau a diplomei/atestatului/adeverinței ciclului de studii universitare anterior absolvit, după caz, în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, respectând termenul de depunere stabilit de aceasta din urmă. Costurile aferente depășirii duratei învățământului gratuit, prevăzute de lege, se suportă de către studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.