Ministrul Transporturilor a precizat că în ciuda contestațiilor depuse, inclusiv de o firmă care nu a participat la licitație, miercuri, 22 mai, au demarat lucrările pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, tronsoanele 1 și 2.
Totodată, ministrul Răzvan Cuc a remarcat faptul că termenul aferent proiectării a fost substanțial redus.

”Acest obiectiv a fost lansat în 8 iulie 2017. Din nefericire, am constatat, cu tristeţe că, aceste proceduri de contestaţii care s-au făcut de-a lungul timpului nu vin decât să blocheze obiectivele. Astfel, în ziua dinaintea finalizării depunerii ofertelor pentru obiectivul Piteşti – Craiova o firmă care nici măcar nu a participat la licitaţie a contestat un mic paragraf din caietul de sarcini. Am ajuns la Curtea de Apel. Ironia sorţii este că un complet de judecată le-a respins contestaţia, firmă care, repet, nu a participat la licitaţie, un alt complet de judecată a admis contestaţia pentru două tronsoane. Nu este nicio problemă pentru că se relansează procedurile şi pentru celelalte două, dar în momentul de faţă asta voiam să vă spun că începem construcţia pentru cele două tronsoane (…)
Acum ne aflăm pe primul tronson din drumul de mare viteză Craiova – Piteşti, care începe de la km 0 de la Craiova. Vom avea un nod rutier care va lega Centura de Nord a Craiovei până la km 17 limită de judeţ Dolj cu Olt, exact unde ne aflăm în acest moment. Drumul expres va traversa teritoriul localităţilor administrative Craiova – Gherceşti – Pieleşti şi Robăneşti, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km.(…)
Lucrările de artă constau în 103 podeţe, 6 pasaje şi 9 poduri, dar i-am spus constructorului un lucru foarte clar: noi vrem să finalizăm acest obiectiv chiar înainte de termen pentru că acest lucru se poate. Pentru acest obiectiv a fost semnat contractul de execuţie şi proiectare în decembrie, proiectarea trebuia să dureze 12 luni şi construcţia 24. Firmele care au câştigat cele două loturi au reuşit să finalizeze, deci se poate. Au reuşit să finalizeze proiectarea în doar patru luni. Automat se va scurta şi perioada de implementare. Totodată, pentru că este necesar să venim şi cu măsuri suplimentare în acest contract s-au prins costuri de accelerare. Noi ne dorim ca aceşti constructori să vină şi să ne consume banii pentru că ei pot lucra 24 de ore non-stop şi în acest sens se vor suplimenta fondurile din contract tocmai pentru a finaliza mult mai rapid aceste obiective. Este vorba de 17 km al acestui obiectiv, este împărţit în trei secţiuni (…)
Tot în acest moment s-au început lucrările şi la Centura Balşului. Acesta este obiectivul pe care constructorul care a câştigat licitaţia la Balş şi l-a asumat că va finaliza Centura Balşului până la sfârşitul acestui an. (…)
În luna august lansăm execuţia la Centura de Sud care tocmai asta va face va veni să degreveze traficul pentru Ford. Deci în luna august lansăm execuţie direct pentru Centura de Sud. Avem buget prevăzut” a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Comments

comments