Se închid restaurantele, cinematografele şi teatrele din Bucureşti. Rămân deschise sălile de jocuri. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de marţi, ca restaurantele să fie închise în interior, precum şi închiderea teatrelor şi cinematografelor. Rămân deschise sălile de jocuri.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat marți că restricțiile reintroduse în București și care vor intra în vigoare începând de miercuri, vor fi reevaluate după 7 zile și în funcție de evoluția pandemiei se vor putea relaxa sau se vor lua alte restricții suplimentare. Acesta a explicat ca se va renunța la restrictii doar cand rata de incidenta scade sub 1,5 în Capitala. Cu toate acestea, prefectul Bucurestiului a precizat ca momentan in legatura cu cazinourile nu s-a luat nicio decizie, acestea rămânând deschise în continuare, potrivit romaniatv.net 

Recomandărilie DSP Bucureşti

– Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

– Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

– Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

– Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

– Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare. (foto ilustrativ)

Comments

comments