Se deschide secția COVID a Spitalului Mioveni

Astăzi a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș pentru luarea unor decizii cu privire la mișcări ale personalului medical in contextul epidemiologic actual. Astfel, s-a stabilit solicitarea către CNSU si CJCCI a aprobării unor detașări, dar si a suplimentarii personalului medical după cum urmează:
– solicitare 3 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi Spitalul Județean de Urgență Pitești-secția ATI COVID cu 15 paturi.
– solicitare 3 medici specialiști/primari ATI, din care 1 medic specialist/primar din Spitalul Județean de Urgență Pitești și 4 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 17 paturi a Spitalului Orășenesc Mioveni.
– detașare 2 medici în specialitatea boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Pitești către Spitalul Orășenesc Mioveni și se solicită 2 asistenți medicali radiologie, care vor deservi secția boli infecțioase COVID a Spitalului Orășenesc Mioveni.
– se solicită 2 medici confirmați în specialitatea ATI și 1 medic rezident ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 8 paturi a Spitalului Municipal Câmpulung din județul Argeș.

”Aceste solicitări vin la propunerea DSP și în urma unor discuții pe care le-am avut în videoconferința de ieri la care au participat primul-ministru, ministrul Sănătății, secretarul de stat Raed Arafat și managerii de spitale. Astăzi a fost dat ordin pentru detașarea a doi medici ATI de la Spitalul Județean la Spitalul Mioveni, a doi medici infecționiști de la Județean la Mioveni și a doi medici rezidenți să vină la Spitalul Județean. De mâine se vor deschide atât linia de ATI de la Mioveni cu 17 paturi, cât și secția de boli infecțioase cu 62 paturi Covid și 7 suspecți. Solicitările către CNSU fac parte din planul de reziliență al rețelei sanitare, întocmit de DSP la propunerea spitalelor”, transmite prefectul interimar de Argeș, Lucian Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.