Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv a fost deblocată!

Casa de Asigurări de Sănătate București a finalizat, cu sprijinul CNAS și al Ministerului Sănătății, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.

“Din suma totală pe care spitalele o mai aveau de recuperat (1.174.218,53 lei), verificările au putut debloca spre decontare suma 1.167.343,33 lei. Din cele 6 spitale vizate, 5 spitale mai trebuie să recupereze o sumă totală de 6.875,2 lei din cauza unor raportări în SIUI invalidate de către Şcoala Naţională de Sănătate Publică. Acestea sunt: Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni”, transmite ministerul printr-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii recomandă acestor spitale să se adreseze Şcolii Naţionale de Sănătate Publică pentru analiza motivelor pentru care acele servicii au fost respinse.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, 64 de persoane au decedat. 27 dintre acestea au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. 146 de răniţi au fost internaţi în spitalele din Bucureşti după incendiu.

Comments

comments