Se dă „Masă caldă”. Peste jumătate din școlile finanțate prin program au primari PNL!

Se dă „Masă caldă”. Peste jumătate din școlile finanțate prin program au primari PNL! Peste jumătate din cele 150 de școli în care elevii vor primi „Masa caldă” sunt în localități cu primari PNL. PSD a primit peste 30%, iar USR-PLUS doar pentru 2 școli, scrie site-ul edupedu.ro.

Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru programul Masa caldă din primul semestru al anului școlar care începe pe 13 septembrie 2021, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. 54% dintre școlile care au fost incluse în acest program-pilot sunt în localități în care primarii sunt de la PNL, potrivit unei analize făcute pe baza datelor de la alegerile locale 2020, de EduPedu.ro.

Banii alocați ajung pentru circa 67 de zile.

Concret, din cele 150 de școli care primesc bani ca să deruleze programul Masa-caldă (câte 10 lei pe zi de fiecare elev), 81 sunt din localități cu primari de la Partidul Național Liberal. De remarcat că cel mai mare buget pentru un singur oraș ajunge la Cluj-Napoca, unde prin programul acesta sunt virați 2.258.000 lei pentru 3.300 de elevi, rezultând o medie de 684 de lei per elev.

Pe locul al doilea în lista aprobată de guvern, ca număr, sunt școlile din localități conduse de primari ai Partidului Social Democrat, 47, adică 31% din total. Un exemplu de alocare este în localitățile din Bacău, toate cu primari de la PSD, unde vor ajunge 1.070.000 lei pentru 1.599 de elevi, adică o medie de 669 de lei per elev.

Pe locul al treilea sunt cei de la UDMR și PMP, fiecare cu câte 6 școli în localități conduse de primarii lor.

USR-PLUS are doar 2 școli în două localități în care edilii reprezintă acest partid. Este vorba despre una din Timișoara și una din Sectorul 2. Pentru ambele bugetul este de 579.000 de lei pentru 859 de elevi, adică o medie de 674 de lei per elev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here