Se acordă prime cuprinse între 500 și 1.500 de lei pentru angajații din învățământ

Profesorii, învățătorii, educatorii și personalul didactic auxiliar vor primi bani în plus la salariu, a anunţat luni, 16 octombrie, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Cel mai important moment de astăzi – întâlnirea de la Guvern cu reprezentanții sindicatelor, în care am reconfirmat, împreună cu membrii executivului, angajamentele luate: în această lună se vor acorda prima de carieră didactică în valoare de 1500 de lei pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei”, transmite ministrul Educației, Ligia Deca.

Marcel Ciolacu, discuție cu sindicatele din educație

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a avut luni o discuţie cu sindicatele din educaţie. Aceștia au vorbit, printre altele, despre programele de susţinere a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor, derularea investiţiilor în educaţie şi eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ.

Din dispoziția șefului Executivului, începând de mâine, Ministerul Educaţiei şi sindicatele din domeniu vor lucra pentru identificarea soluţiilor tehnice, a anunţat Guvernul.

Acest mecanism de lucru va fi, ulterior, extins cu reprezentanţi ai Ministerelor Muncii şi Finanţelor pentru elaborarea propunerilor de modificare legislativă prin a căror aplicare să fie îndreptate inechităţile salariale din educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.