De luni seară, literatura argeşeană este mai săracă un pic după ce şi-a pierdut unul dintre cei mai apreciaţi exponenţi: cunoscutul scriitor şi jurnalist Marin Ioniţă a cedat morţii care s-a chinuit mult în ultimii ani să îl ia la ea.

Născut în 1929, la Ulieşti, în judeţul vecin Dâmboviţa, Marin Ioiţă ar fi împlinit în luna iunie 89 de ani.

Despre viaţa sa şi evoluţia sa a scris, în câteva cuvinte, chiar el. „Profesiile mele, multe şi mărunte: agent agricol comunal, lucrător în fermă, ofiţer, învăţător, profesor de şcoală elementară şi de liceu, mai târziu în învăţământul superior la Universitatea de Stat din Piteşti, director de cămin cultural, de club muncitoresc, de bibliotecă raională, ziarist, realizator de emisiuni tv. Locuri de muncă: Gherăseni, judeţul Buzău, Hanul lui Pală, Croitori, Miuleşti, Mătăsaru, Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, Berindeşti, Corbeni, Piteşti, in judeţul Argeş, Oradea, Timişoara, Ploieşti, Bucureşti”.

Despre opera sa, cu acelaşi umor, scriitorul spunea: „…dacă am rămas necunoscut în ţară, în schimb sunt autorul cu cele mai multe cărţi din satul meu din întreaga sa istorie. Dar ăia nu au timp să numere cărţi, nicicum să le mai şi citească…”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comments

comments