Școala reîncepe în format online dar simulările și examenele vor fi susținute fizic. Elevii vor învăța tot în format online în ultimele trei săptămâni ale acestui semestru.

În contextul în care tot mai mulți reprezentanți din acest domeniu susțin redeschiderea școlilor, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a avut astăzi consultări la sediul ministerului cu profesorii, cu sindicatele, cu părinții și cu asociațiile de elevi.

Decizii foarte clare nu au fost luate în acest sens în discuțiile de astăzi, însă ministrul Sorin Cîmpeanu a promis că va ține cont de toate propunerile făcute de Consiliul elevilor, de profesori și de părinți, astfel încât actul educaţional să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, începând cu semestrul doi al acestui an școlar.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a adăugat faptul că examenele naționale se vor susține în format fizic, însă ține foarte mult ca și simulările pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a să fie susținute în format fizic în şcoală, cu toate măsurile de precauţie, altfel încât să se observe la ce nivel se află în momentul de față elevii în ceea ce privește parcurgerea programei.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai adăugat faptul că s-ar putea modifica programa în funcție de felul cum elevii au asimilat până acum informația transmisă de către profesori și a promis că până pe data de 15 februarie vor fi făcute publice datele cu privire la materia din care se va da examen pentru clasa a VIII-a și pentru Bacalaureat, dar și modalitatea în care vor fi susținute examenele.

Deocamdată, până pe 15 ianuarie, se aşteaptă din partea Inspectoratelor Şcolare numărul de cadre didactice care doresc să se vaccineze, iar ministrul educației a mai spus că se va deschide școala în format fizic doar acolo unde este posibil, adică eventual în cele 19 județe unde rata de incidență de infectare este foarte mică, sub 1 la mia de locuitori.

Comments

comments