Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, eveniment de excepție la EXPO 2020 DUBAI

Pavilionul României la Expoziției Mondială Dubai 2020 a fost miercuri, 2 martie, gazda unui eveniment de excepție. Este vorba de Workshop-ul intitulat „Împreună: Ieri şi Astăzi! Tu şi eu!” organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti.
În cadrul manifestării, s-a desfășurat un atelier de confecţionat mărţişoare, prezentat de doamna profesoară Mirela Tanc de la Școala „Oltea Doamna” din Oradea, una dintre finalistele top 50 profesori în cadrul Global Teacher Prize 2021 al Fundației Varkey și UNESCO.
„Mărţişorul este tema centrală. Aniversăm anul acesta 5 ani de la includerea acestuia în patrimoniul mondial UNESCO. Vizitatorii au ocazia de a confecţiona şi de a primi cadou mărţişoare româneşti, ce poartă mesajul renaşterii naturii, al vieţii şi al păcii.”, a declarat, pentru AGERPRES, profesoara Mirela Tanc.
Pe lângă profesoara Mirela Tanc, în organizarea atelierului de confecţionat mărţişoare, s-au mai implicat Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, care a adus în faţa participanţilor prin intermediul tehnologiei, un adevărat regal artistic, sub coordonarea directoarei Elena Iagăr, cu participarea cursanţilor Secţiei de Ţesut-Cusut Popeşti, (coordonator Veronica Iordăchiţă, Marilena Iosifaru, din Corbeni şi Viorica Olivotto, din Nucşoara), Ansamblul Murguleţu din Popeşti, (coordonator Gheorghiţă Iordăchiţă, prof. George Mărgineanu, prof. Dragoş Dinescu şi prof. Cătălin Iancu).
„1 Martie, o zi reprezentativă pentru istoria, tradiţiile şi legendele româneşti, aduce în anul 2022 un alt motiv de sărbătoare, Ziua României la Expo 2020 Dubai. Pe vremea Imperiului Roman, 1 martie, prima zi a primăverii, reprezenta şi prima zi din an. 1 Martie simbolizează revenirea naturii la viaţă, fiind intim legată de conceptul „New Nature”, tema Pavilionului României la Expo 2020. Un concept ce propune un echilibru, conştient, între om şi natură. O dezvoltare sustenabilă, prin care natura să fie valorificată fără a fi distrusă”, se arată pe site-ul României la Expo 2020 Dubai.
„Felicitări copiilor din Bogați, Popești, Corbeni, Hârsești și coordonatorilor lor Flory Buia, Gheorghiță Iordăchiţă, Veronica Iordăchiță, Loredana Costache și Marilena Iosifaru, mesterului popular Viorica Olivotto din Nucșoara, precum și profesorilor din Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, care au contribuit la succesul acestui proiect.
Mulțumim echipei tehnice care a asigurat conexiunea audio-video live cu Dubai: Valentin Ungureanu, Doru Dobrică și Cătălin Berechet!” este mesajul conducerii Școliide Arte și Meserii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.