Școala online… fără internet!  Ministerul Educaţiei recunoaște că apoape un sfert din clădirile şcolare nu au acces la rețeaua de date. Un număr de 5.000 de clădiri, din cele peste 22.000 care sunt școli în România, nu au acces la internet în acest moment. Autoritățile fac însă demersuri în prezent, pentru a conecta mai mult de jumătate dintre acestea la rețea, a declarat astăzi Jean Badea, consilier în Ministerul Educației.

Potrivit acestuia, problemă majoră este în zonele defavorizate. El s-a referit la acest subiect la o conferință de specialitate.

Jean Badea: “La acest moment, până în data de 14 septembrie, din cele aproximativ 5.000 de clădiri care nu sunt conectate în acest moment, se vor face demersuri pentru 2.800 de clădiri ca să fie conectate până la momentul 14 septembrie, atunci când se reiau cursurile. Sperăm ca începutul anului școlar să ne prindă cu un număr cât mai mic de comunități în care nu ajunge resursa de internet. Avantajul este acela că în zonele respective, fiind zone cu comunități mici, va exista posibilitatea ca învățământul să se desfășoare față în față. Deci, practic, această resursă de internet nu este una indispensabilă, ceea ce nu înseamnă că nu e una necesară”.

Comments

comments