Școală cu prezență fizică pentru toți elevii în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mie

Rata de vaccinare a personalului din școli nu va mai conta în localitățile care au o incidență a cazurilor COVID-19 sub 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că toți elevii din aceste localități vor reveni fizic la cursuri, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Fiecare școală poate decide dacă testele din salivă pot fi efectuate și la domiciliu.

În toate școlile și grădinițele din localitățile care au o incidență sub 3 la mie este permisă prezența fizică la cursuri fără a se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu, care mai precizează că se pregăteşte o decizie a CNSU în acest sens. Potrivit acestuia, 1.724 de localităţi din România au rata de infectare sub 3 la mie.

”Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.