Schimbări majore în cazul polițelor RCA. Decontarea directă ar putea deveni obligatorie. Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie la cumpărarea poliţei RCA, ceea ce va reduce numărul nemulţumirilor și reclamaţiilor şi va contribui la creşterea gradului de conştientizare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp va aduce o creştere a prețului.

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare directă ca fiind obligatorie a fost făcut de Nicu Marcu, pre­şedintele ASF, care a explicat nevoia urgentă de a aproba modificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Ca răspuns la iniţitiva ASF, majoritatea organizaţiilor şi jucătorilor din asigurări sunt de acord cu această schimbare legislativă, aceasta fiind una benefică pentru consumatori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei.

Problema pe care o avem în prezent este simplă. Toată lumea este obligată de lege să aibă RCA. Toată lumea dă fuga în piață după prețul cel mai mic. Cel mai adesea, asemenea polițe, extrem de ieftine, nu acoperă în totalitate plata daunelor în service-uri, și așa încep problemele pentru consumatori.

Asta este propunerea noastră. Atunci când închidem o poliță RCA să fim în deplină cunoaștere a întregii piețe, să ne alegem din piață un asigurator pe care îl considerăm serios, și atunci când am un incident în trafic să nu mai trebuiască să mai depind de calitatea sau lipsa de calitate a poliței celui care m-a lovit. Mă duc la service, îmi repar mașina, asiguratorul de la care eu am cumpărat RCA decontează direct valoarea reparației, după care își recuperează banii de pe polița RCA a celui care m-a lovit”, e explicat Daniel Apostol, directorul Direcției comunicare al ASF, pentru Antena 3.

Comments

comments