Schimbări la nivelul managementului Grupului Renault Romania

Grupul Renault Romania anunţă schimbări la nivelul managementului mai multor obiective din concern. Astfel, din luna iunie 2016 Ioana Manda este noul director al Centrului Tehnic Titu iar Graham Lawrence Aylett este noul director executiv al Direcţiei Logistică de la Mioveni.

 
Ioana Manda preia Centrul Tehnic Titu

Centrul Tehnic Titu (CTT) – parte a centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie –  va fi condus de Ioana Manda. Aceasta o înlocuieşte pe Anica Muntean, care devine director Proiect în cadrul Grupului Renault România.


 
După ce a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti.- Subingineri TCM Piteşti, Ioana Manda (52 ani) şi-a început cariera profesională la Dacia, în anul 1983. În cadrul uzinei a avut mai multe responsabilităţi din funcţiile de subinginer, şef Grupă Tehnologie, şef laborator, şef echipă, şef program Metrologie, şef Serviciu Metrologie, şef departament Calitate Mecanică, şef departament Fabricaţie Cutii de Viteze TL şi şef departament Calitate Uzina Vehicule Dacia. Din iunie 2016 ocupă funcţia de director al Centrului Tehnic Titu.

Anica Muntean (52) a absolvit Institutul Politehnic” Traian Vuia”  din Timișoara.  În 1989, prin repartiție guvernamentală , şi-a început cariera la Dacia, ca inginer tehnolog şi a participat la numeroase proiecte din inginerie. În 2000,  Anica Muntean a preluat conducerea serviciului de metode Montaj, iar în 2004, funcţia de şef departament inginerie Montaj. În 2008, devine director Inginerie Vehicul Descentralizată, care coordonează activitatea de inginerie proces pentru fabricație uzina Vehicule la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei direcţii de inginerie din România şi singura femeie care conducea un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial. Din 2011, Anica Muntean a fost director al Centrului Tehnic Titu, iar din iunie 2016, preia noi responsabilități în calitate de director Proiect la nivelul Grupului Renault România.

Un englez va coordona Direcţia Logistică România

Graham Lawrence Aylett este noul director al Direcţiei Logistice România, situată pe platforma industrială de la Mioveni. Aylett preia această responsabilitate de la Ştefan Gaibu, care va ocupa postul de şef Proiect Operaţiuni Logistice ALE (Alianţa Logistică Europa) Corporate, la Renault, în Franţa.


 
Graham Lawrence Aylett (43), de origine britanică, a urmat studii de Logistică şi Supply chain management. Are o experienţă profesională îndelungată în domeniul logisticii auto, obţinută la Centrul de Piese de Schimb Renault – Nissan din Lutterworth, Marea Britanie, unde îşi începe activitatea în anul 1991. Până în 2010, a avut o serie de responsabilităţi în calitate de şef proiect sau şef al Centrului logistic. Se alătură mai apoi Grupului Renault România, în fruntea Centrului de Piese de Schimb de la Oarja (parte a Renault Comercial România), în calitate de director. Din iunie 2016 ocupă funcţia de director al Direcţiei Logistice de la Mioveni. 

Ştefan Gaibu (40) este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemițanu din Republica Moldova. A urmat două programe de MBA, în Franţa. Se angajează în anul 2001 la Dacia ca organizator Transport, ulterior ocupând poziţiile de şef serviciu Transport şi Gestiune Ambalaje, şef departament Transport Naţional, şef departament Transport Piese şi Vehicule. În anul 2012 este numit director executiv adjunct al Direcţiei Logistice Dacia, iar din luna iunie a acestui an, este propus pentru funcţia de şef Proiect Operaţiuni Logistice ALE (Alianţa Logistică Europa) Corporate, la Renault, Franţa.
 
Situată pe platforma industrială de la Mioveni, Direcţia Logistică asigură atât expedierea componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault şi Nissan către uzine ale Alianţei Renault –Nissan în lume, cât şi pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul României şi la export, către reţeaua comercială.  Direcția Logistică cuprinde şi centrul logistic AILN (Alliance International Logistic Network), care a împlinit anul trecut 10 ani de existenţă. AILN Mioveni asigură importul și expediţia pieselor către uzine ale Alianţei Renault-Nissan din lume. În total, la nivelul Grupului Renault, sunt 10 centre logistice AILN, iar cel din România, de la Mioveni, este cel mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here