Schimbări în privinţa programărilor pentru vaccinare. Cum vor fi folosite listele de aşteptare. Listele de aşteptare create pe platforma de înscriere la vaccinare sunt aproape de a fi date în folosinţă, a anunţat vicepreşedintele Comitetului naţional de vaccinare contra COVID-19.

Andrei Baciu a că se depun toate eforturile pentru ca populaţia să se poată imuniza. “Ne dorim să avem cât mai multe vaccinuri în România care să fie disponibile pentru toţi cei ce vor să se vaccineze. Luni a demarat şi vaccinarea cu cel de-al treilea vaccin care a primit autorizaţie din partea Comisiei Europene, vorbim de vaccinul AstraZeneca. Aşa se va desfăşura şi de acum încolo pentru orice fel de doze suplimentare sau noi vaccinuri care vor apărea, va fi un exerciţiu în paralel cu prima doza şi a doua doză, evident pentru vaccinurile care au şi pentru care e necesar un rapel”, a spus Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului naţional de vaccinare.

Cât despre listele de aşteptare create în platforma de programare, aceasta vor fi de mare folos în perioada imediat următoare, mai asigură Baciu.

“Acum vorbim de 30.000-40.000 de oameni vaccinaţi pe zi, iar în perioada următoare, vorbim de mai multe persoane pe care ne dorim să le vaccinăm în fiecare zi”, a precizat reprezentantul Comitetului naţional de vaccinare contra COVID-19.

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca a început la noi luni, 15 februarie. Programările au început încă de miercuri, iar în primele ore s-au programat în medie 179 de persoane/minut.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Mai mult de 100.000 de persoane s-au programat până acum pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în doar 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu acest ser se face la grupa de vârstă 18 – 55 de ani, pentru persoanele eligibile din etapele I și II.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Comments

comments