Unul dintre cei mai buni piloţi de raliu din România, piteşteanul Valentin Porcişteanu, a fost exclus din echipa BCR Leasing Rally Team şi înlocuit cu un pilot din Ungaria. Motivul de necrezut pentru care fostul campion naţional a fost eliminat a fost lipsa contribuţiei la bugetul echipei. Pilotul piteştean de raliu a aflat din presă că nu mai face parte din echipa pentru care a concurat până anul trecut, asta după ce i se pusese în vedere că trebuie să asigure o parte consistentă din bugetul echipei. „Ultimele discuţii pe care le-am avut în cadrul echipei au avut loc prin luna decembrie, iar atunci mi s-a spus că trebuie să vin cu o parte foarte consistentă din buget, ceea ce nu a fost posibil. După asta a rămas discuţia în aer. Ulterior, am aflat chiar de pe Autorally că noul membru al echipei este Gergo Szabo, practic, în locul meu. M-am „trezit” acum în aer, fără maşină, fără nimic”, a declarat Valentin Porcişteanu.

„Îl dăm afară pe Valentin Porcişteanu, care în ultimele sezoane a terminat pe locul 1 între piloţii români şi aducem în locul lui un pilot ungur”

Colegul său, pilotul Daniel Onoriu, i-a luat apărarea campionului piteştean, criticând în termeni duri excluderea acestuia. „Îl dăm afară pe Valentin Porcişteanu, care în ultimele sezoane a terminat pe locul 1 între piloţii români şi aducem în locul lui un pilot ungur. Aşa s-ar proceda şi în Ungaria? Ar da afară un ungur şi ar aduce un român în campionatul naţional? Aşa îşi apreciază România valorile? Să se înţeleagă clar că nu am nimic cu ungurii, la fel aş fi reacţionat dacă era vorba de un italian, austriac, polonez sau orice naţionalitate vreţi voi”, a scris pilotul Daniel Onoriu pe pagina sa de Facebook. Pasionaţii de raliuri au comentat ştirea şi au dezvăluit că echipajul lui Gergo Szabo are în componenţă un fost ministru al telecomunicaţiilor, care se presupune că ar fi sponsorizat substanţial echipa.
Vali Porcişteanu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi piloţi de raliuri din România. Acesta a început să practice pilotajul de performanţă în anul 2003, în timp ce era elev în clasa a XI-a la Liceul Industrial de Construcţii, Piteşti. Piteşteanul a obţinut titlul de Campion Naţional în sezonul 2011 şi două titluri de Vicecampion Naţional, în 2010 şi 2012. Are la activ participări în etape internaţionale, din Campionatul European de Raliuri şi Intercontinental Rally Challenge.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI