Scandal monstru la Buzoeşti. Directorul Marian Niţă, acuzat că terorizează psihic, bate şi umileşte copii cu dizabilităţi din centru

0
1060

Marian Niţă, fostul viceprimar al Costeştiului, acum administrator al complexului de locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi de la Buzoeşti, e din nou în mijlocul unui scandal de proporţii.

Locatarii din centru, dar şi angajaţii, îl acuză că îi terorizează, îi bate şi  îi umileşte.

Cazul a ajuns public, fiind subiect central în emisiunea Acces Direct, difuzată de Antena 1 joi seară. În platou mai mulţi copii şi angajaţi afirmau că Marian Niţă recurge la gesturi incredibil de umilitoare şi îi terorizează psihic.
Printre acuzele ce i s-au adus lui Niţă sunt cele că îi opăreşte copii, îi tunde pe piele sau îi terorizează  psihic! Copiii nu ar fi fost lăsaţi în dormitoarele nou-nouţe, construite de curând printr-un program cu finanţare europeană, ci ţinuţi să doarmă afară, într-o şcoală dezafectată şi pe holuri, pentru a nu face mizerie.

Ar fi fost opăriţi la duşuri, ba chiar tăiaţi şi tunşi pe chelie pentru că ,,lucrurile acestea îi făceau plăcere domnului director, îl amuza când îi vedea pe alţii suferind”, potrivit afirmaţiilor unei angajate. Ba chiar i-ar fi ameninţat pe copiii cu trimiterea lor la centrul psihiatric de la Vedea.
Angajaţi au spus şi ei că sunt ameninţaţi şi trataţi cu lipsă de respect.

Nu este pentru prima dată când Niţă se confruntă cu asemenea acuzaţii, el fiind reinstalat în funcţie după ce angajaţii au mai semnalat la Direcţia pentru Protecţia Copilului abuzurile acestuia.

Marian Niţă a negat însă totul, în direct, susţinând că este o înscenare: ,,Nu am cunoscut când s-a filmat, pentru că puteam pune la dispoziţie actele despre care s-a făcut vorbire. Vor să mă calomnieze pentru că sunt om politic. Nu este adevărat aşa ceva. Nu eram în centru când copiii erau în aşa stare. Sunt înscenări. Angajaţii m-au reclamat în august 2014 la DGASPC. Am făcut o informare către preşedintele Consiliului Judeţean, prin care am cerut corpul de Control al Consiliului Judeţean. S-a trimis, s-a făcut acest control, am fost suspendat în funcţie, anchetat, şi toate afirmaţiile împotriva mea s-au dovedit a fi false. Am arătat acest lucru şi instanţei şi am revenit în funcţie”, a declarat Marian Niţă.

Adrian Macovei, director DGASPC Argeş a susţinut şi el că ,,Legal, nu e vinovat cu nimic!”. ,,Din punct de vedere legal, nu este vinovat cu nimic, chiar dacă face subiectul unui dosar penal, vorbim de prezumţia de nevinovăţie. Salariaţii au făcut plângere cu privire la un comportament neadecvat. În urma anchetei, comisia noastră a propus sancţionarea cu avertisment, dar instanţa a anulat sancţiunea disciplinară. Pentru că unele acuzaţii erau şi de natură penală, le-am dirijat pe acestea către Poliţia Costeşti. Până la soluţionare, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Noi nu am văzut filmări, am auzit că ar fi depuse la Poliţia Costeşti. În faţa legii nu este vinovat cu nimic. Este pus acolo temporar, căci la începutul lunii februarie se va da concurs.”

,,De ce angajaţii nu ne-au spus niciodată ce aveau pe suflet, când am veni în inspecţie? Asistenta de ce dădea medicamente şi alcool?” a întrebat directorul Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială, Adrian Toader, referindu-se la afirmaţiile angajaţilor că pacienţii erau drogaţi cu somnifere şi alcool, la directiva lui Marian Niţă. Luaţi la rost, angajaţii din centru care au avut curajul să vină în platou şi să îşi spună varianta lor asupra cazului, s-au apărat: ,,Eram ameninţaţi că ne dau afară. Ne ameninţa că vorbeşte cu preşedintele Cosiliului Judeţean.” a răspuns unul dintre angajaţi.

În direct a fost invitat să ofere explicaţii oficiale şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean. ,,Cred că va trebui să stăm de vorbă, zilele următoare, cu cei care lucrează acolo. În zilele următoare vom afla tot adevărul. Mâine dimineaţă voi convoca directorul DGASPC. Trebuie ascultate toate părţile. Ştiu că domnul Niţă are o hotărâre judecătorească definitivă. Mâine dimineaţă promit că toată conducerea DGASPC va fi la mine şi vom face un plan de acţiune. Îi compătimesc pe aceşti pacienţi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here