Scăderi salariale anunțate de ministrul Muncii. Salariul lui Iohannis, redus cu 40%

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, joi seară, că vor exista și scăderi salariale în 2018, iar acestea se vor situa între 10% și 40%. De scăderile salariale vor fi afectați anumite categorii de bugetari.

Unul dintre cei care vor avea salariul tăiat este președintele României, Klaus Iohannis, al cărui salariu scade cu 40%.

”Preşedintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel şi miniştrii, alţi demnitari şi directori de instituţii cu salarii foarte mari. Noi am vrut să creştem salariile mici, adică la aproximativ 60% din bugetari. Vom face asta etapizat, până în anul 2022. Preşedintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Şi mie mi s-a tăiat salariul, la fel şi altor miniştri, pentru că salariile erau foarte mari. Toţi bugetarii vor avea o creştere pe brut la 25% de la 1 ianuarie 2018, echivalentul de 4% net”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus că 3% dintre bugetari aveau salarii foarte mari, peste salariul preşedintelui României, fiind vorba despre şefi de instituţii precum APIA, unde un director avea un salariu ce depăşea 13.000 de lei, în timp ce un director de instituţie din Ministerul Mediului avea 2.700 de lei salariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here