Senatorii au adoptat luni, 13 iunie, un proiect de lege prin care contribuțiile de asigurări sociale scad cu 3% la angajat și 2% la angajator pentru “stimularea creșterii economice prin consum”.

Proiectul, inițiat de patru deputați social democrați a fost adoptat de plenul Senatului cu 67 de voturi “pentru”, 23 “împotrivă” și o abținere.

“Prezenta inițiativă legislativă vine atât în întâmpinarea mediului de afaceri din România cât și a populației active și propune o nouă reducere a cotei de contribuție de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale la angajator și cu 3 puncte procentuale la angajați”, explică inițiatorii în expunerea de motive.

Banii care rămân atât la angajator, cât și la angajat vor crește puterea de cumpărare și nivelul de trai și astfel va crește consumul, iar economia va crește, susțin inițiatorii.

De asemenea, inițiatorii mai spun că în acest fel va crește numărul locurilor de muncă și salariile, va crește baza de calcul a contribuțiilor, iar companiile vor investi în tehnologii noi și în producție, munca la negru va scădea.

Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect.

Comments

comments