SC Termo Calor Confort SA avertizează: debitorii vor fi executați silit, bunurile sechestrate!

SC Termo Calor Confort SA avertizează: debitorii vor fi executați silit, bunurile sechestrate! SC TERMO CALOR CONFORT S.A. înștiințează că, în momentul de față, sunt în derulare numeroase dosare de executare silită pentru recuperarea creanțelor generate de neefectuarea plăților datorate de unii clienți ai societății. La data de 30.06.2019, TERMO CALOR CONFORT S.A. are de recuperat creanțe în cuantum de 3.746.584 lei din care 2.365.733 lei de la asociațiile de proprietari/locatari.

Pentru recuperarea creanțelor, prin executor judecătoresc, s-a obținut încuviințarea executării într-un număr de 2.150 de dosare de executare silită în vederea recuperării creanței în cuantum de 2.450.000 lei, din care s-au încasat 1.750.000 lei. Urmare a demersurilor privind recuperarea crențelor, s-a ajuns la un grad de încasare de peste 85% din facturile curente. În urma demersurilor efectuate cu respectarea termenelor legale, Judecătoria Pitești, în baza art. 666 C.pr.civ., a dispus încuviințarea executării silite, fiind declanșată urmărirea silită împotriva mai multor debitori pentru recuperarea creanțelor datorate, prin toate modalitățile prevăzute de lege, succesiv ori simultan.

Pentru exemplificare, într-unul dintre cazuri, potrivit dispozițiilor art. 667 și 668 C.pr.civ., debitorul a fost înștiințat și somat pentru plata debitului datorat, iar termenul de o zi prevăzut de art. 732 C.pr.civ. a expirat. În consecință, s-a trecut la verificarea bunurilor debitorului și s-a constatat faptul că în evidențele SPCRPCIV debitorul figurează ca proprietar al unui autoturism. Având în vedere cererea creditorului de urmărire silită mobiliară și imobiliară (inclusiv a autovehiculelor identificate), potrivit dispozițiilor art. 740 alin.(4) C.pr.civ. coroborat cu art. 732 alin.(1) C.pr.civ., AUTOVEHICULUL DEBITORULUI A FOST DECLARAT SECHESTRAT. Potrivit dispozițiilor art. 740 alin.(2) C.pr.civ., PRIN INTERMEDIUL AGENȚILOR DE POLIȚIE RUTIERĂ VA FI OPRIT ÎN TRAFIC AUTOVEHICULUL SECHESTRAT, INDIFERENT DE LOCUL ÎN CARE SE AFLĂ.

„€Conform dispozițiilor art. 753 alin 5 C.pr.civ., se acordă debitorului un termen de 15 zile pentru plata debitului, la care se adaugă cheltuielile de executare. În concluzie, în vederea derulării în bune condiții a relaţiilor contractuale existente, TERMO CALOR CONFORT S.A. solicită utilizatorilor/consumatorilor să întreprindă de urgenţă toate demersurile necesare în vederea efectuării plății integrale a sumelor datorate!” anunţă conducerea SC Termo Calor SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here