SC Apă Canal 2000 SA va suporta contravaloarea apometrelor şi a distribuitoarelor la noile branşamente de apă

SC Apă Canal 2000 SA va suporta contravaloarea apometrelor şi a distribuitoarelor la noile branşamente de apă. Societatea Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, aduce la cunoştinţa publică că, începând cu data de 18.04.2019, contravaloarea apometrelor montate la noile branșamente ce vor fi executate utilizatorilor va fi suportată de către aceasta. De asemenea, în cazul branşamentelor individuale la blocuri, societatea va suporta şi costul distribuitoarelor.

Măsura a fost luată în baza Hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii nr. 7/17.04.2019 privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi vine astfel în sprijinul utilizatorilor, în acest fel diminuându-se costurile realizării branșamentului de apă.

Contorul/apometrul aparține domeniului public, indiferent de sursa de finanțare. Deoarece amplasarea contorului se face, de regulă, pe proprietatea utilizatorului în căminul de branşament, acesta are următoarele obligații:

  • să permită accesul liber și necondiționat al reprezentantului Operatorului, care efectuează citirea periodică a aparatului de măsură;
  • să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecției și integrității fizice a contorului;
  • orice reparație și orice înlocuire de contor/apometru al cărui sigiliu a fost rupt și care a fost deschis sau demontat ori a cărui deteriorare se datorează unei cauze străine sau unei funcționări anormale în condiții de îngheț, incendiu, șocuri exterioare, furt, etc., sunt efectuate de Operatorul serviciului, pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului dacă se constată vina acestuia, și/sau dacă acesta nu a luat măsurile necesare de protejare și păstrare a integrității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.