Cea de a zecea ediţie a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, desfăşurată la Muzeul Goleşti, în organizarea Consiliului Judeţean Argeş, a dat prilejul comunităţilor locale argeşene să îşi prezinte vizitatorilor tradiţiile, obiceiurile, artiştii locali şi valorile cu care se mândresc.

Standurile au fost organizate pe principiul Colegiilor zonale, astfel că Bascovul a participat la expoziţie    alături de Albota şi Piteşti. Însă, prilejul oferit de unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale judeţului, nu a părut tuturor celor invitaţi demn de luat în seamă. Astfel că standul Colegiului Piteştiului, în absenţa localităţii principale, care dă şi numele şi care se doreşte a fi centrul, a fost pustiu până ce Bascovul, alături de Albota, a preluat iniţiativa. Lorena Toma, managerul Casei de Cultură Bascov, împreună cu primarul Gheorghe Stancu şi edilul Albotei, Ion Dumitru, au făcut totul pentru a reprezenta cu cinste zona.

„Pentru că, la Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, Piteştiul nu era acasă, ne-am gândit să acoperim
Zona Piteşti cu un banner care exprimă realitatea! Standul a fost contribuţia BASCOVULUI şi a comunei ALBOTA! Propun o redenumire a Colegiului pentru anii viitori! Eu am amenajat în mod tradiţional standul nostru şi am venit cu un frumos ansamblu folcloric, Doina Bascovului, domnul primar Gheorghe Stancu a contribuit cu bucate şi băutură dintre cele mai alese, Ducele de Albota, asemenea!” a declarat Lorena Toma.

Cel mai tânăr instrumentist al „Doinei Bascovului”, printre tinerii argeşeni de succes

Cătălin Iancu are doar 16 ani, este elev al Liceului de Artă „Dinu Lipati” din Piteşti şi instrumentist al Ansamblului „Doina Bascovului”. Deţine numeroase premii şi disticţii obţinute în concursurile şi festivalurile de folclor şi, de curând, şi-a adăugat în CV, încă unul foarte important.

Cu prilejul celei de a X-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, Cătălin Iancu a fost unul dintre cei 51 de tineri argeșeni de succes premiați de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. El a fost apreciat pentru rezultatul obţinut la Olimpiada Naţională a elevilor muzicieni din liceele de specialitate, unde a obţinut premiul I la Instrumente populare, un concurs deschis tututor elevilor instrumentişti, nu doar cei ce cântă la ţambal, cum e cazul său. 

Comments

comments