Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. În perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, pentru siguranţa cetăţenilor, peste 200 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 35 de infracţiuni, 21 de persoane fiind depistate în flagrant delict. De asemenea, au fost luate măsuri preventive faţă de o persoană cercetată. În această perioadă, poliţiştii au depistat o persoană urmărită la nivel naţional. De asemenea, poliţiştii au aplicat 193 de sancţiuni, în valoare de 78.445 de lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 10.355 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 13 prevăzute de alte acte normative. De asemenea, poliţiştii au acţionat pe principalele drumuri naţionale, constatându-se o scădere a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, 43 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 87 pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 11 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri. Poliţiştii sunt prezenţi şi în perioada următoare pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă tuturor cetăţenilor care efectuează deplasări să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcţia de deplasare şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Comments

comments